2010. március 8., hétfő

Lelapuló haj

Tippeket, trükköket szeretnék itt megosztani Veletek a szépségápolással kapcsolatosan. Ha bármilyen kérdésetek van, vagy bizonytalanok vagytok bármivel kapcsolatosan, akkor csak írjatok bátran!

Az első ilyen jellegű tanács a következő probléma esetén jött elő:

"dús, viszont nagyon vékonyszálú a hajam, és emiatt állandóan lelapul, amiből már elegem van. Tupírozni szoktam, de tudom, ez nem tesz jót a hajnak. Viszont most olvastam, hogy a vékonyszálú hajban kevesebb ásványi anyag, valamit protein található, emiatt célszerű ilyen ásványi anyagokban gazdag hajápoló termékeket választani (gyógynövénytatralmúakat elsősorban). Tudnál nekem ajánlani ilyen terméket? Vagy pedig valami tippet arra, hogy ne lapuljon le??? Válaszodat előre is köszönöm!"

szép haj
Ha vékony, ha vastag egy haj, mindenképpen lelapul akkor, ha megközelíti a hosszúságát a fejtetőn lévő haj a hátadon lévő hosszúságnak.
Magyarul akkor nem lapul le, ha a tetején rövidebb.
A haj összetétele: szén, hidrogén, oxigén, nitrogén, kén; éppen olyan anyagokból áll, mint a köröm. Keratin és szaru.
Egyéb ásványok nem találhatóak a hajban csak a vérben, amiből táplálkozik.
Ha szájon keresztül szedsz ásványi anyagokat, erre jó a sima ásványvíz, akkor az az ásványi anyagokat pótolja, amennyiben hiányos ebben a szervezeted. Vagy gyógyszertárban, gyógynövényboltban számtalan szájon keresztül szedhető készítmények kaphatóak, amelyek tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat a haj és a köröm erősítésére.

A hajad tövét tudod emelni pluszban hajtő emelővel. Ebből sokféle van a piacon. Én az Avonét használom, mert a harmadába kerül, mint az összes többi, és ugyanolyan jó a minősége.
A hajad védelmében pedig használj Pantene Pro-V ne-mosd-ki-balzsamot (de ezen kívül nagyon sok jó minőségű balzsam van). Itthonra én is ezt veszem, mindenki szereti és magas fényt is ad. Táplál, hidratál, könnyű kifésülni a hajat. Nagyon jó.

0 megjegyzés:


Csilla Szépségszalon - Pomáz - fodrászat - kozmetika, masszázs - manikűr, pedikűr, műköröm